Николай Костов: Трябва да изчакате за моята оставка!

Николай Костов обяви, че ще се види с мажоритарния собственик Наско Сираков след Великден, когато ще бъде проведен разговор за бъдещето му като наставник на сините. Вчера Костов заяви, че е „пас“ относно оставането си, а днес даде пресконференция.

„Другото нещо, което изключително много ме афектира – иронизира се вече играта на Левски. Иронията е романтичната игра. Аз искам да изтъкна пред всички, че за романтичната игра това е моя идея и при първите разговори със Сираков го попитах той знае ли с какъв футбол се занимавам аз. Може ли във всички проблеми, които тогава имаше Левски, тъй като трябва да се върнем 10 месеца назад. Ако ги разделим на две по 5, пъврите 5 играх с един отбор, сега с друг. За това време не може да кажем, че трябва да се гордеем с работата, която свършихме, но не се срамуваме, тъй като вие сами проследихте в периода, който работихме заедно, че не всичко беше толкова лошо, колкото излиза в обществеността като внушения. Имаше моменти, в които изпитвахме затруднения – веднага настъпваше атака, която естествено повлия на психиката на целия отбор, щаб и ръководители. Няма да прозвучи като оправдание това нещо и се надявам да бъдете обективни. Не се оправдавам себе си, а да защитя всички хора, които работят с мен. Зад мен стои треньорски щаб, медицински, ръководители, администрация даже. Естествено, има хора, които вярват в нашия футбол, но нека бъдем обективни – за тези 10 месеца работихме с два отбора. За 10 месеца няма как да наложим този вид футбол, който се мъчим да приложим. Той е труден за разбиране, камо ли за прилагане. Ние няма да отстъпим от тази идея, тъй като разбираме този футбол. Бяхме на прага да успеем. Мисля, че трябва да спра да разговарям, тъй като наистина може да прозвучи като някакво оправдание, а не искам да е така. Аз съм поел големите отговорности в този клуб. Още веднъж се извинявам, но имаше причина. Вие трябва да бъдете по-внимателни, когато има пресконференции и като говорим, нали, за телефони. Някои ме настъпваха, това е причината“, стартира Костов.

„Пламен Андреев е време да възмъжее и трябва да носи отговорност. Той е голям мъж и трябва да пази мъжки. Стига сме го оправдавали. Изживяхме всички негови грешки. При анализа преди да пристъпя на работа в клуба, имахме много слаба резултатност от играта на вратарите. Говоря за статистика и вратарски грешки. Не искахме нов вратар, а Пламен да се развива. Най-лесно е да поискаме нов вратар. За Хоркаш призна, когато вече имахме оферта в клуба. Ние искаме, не искаме – трябва да се обърнем към някой. Това са въпроси към клуба и бяха зададени към мен. Преди този важен мач не обясних правилно нещата с Пламен. За него вече също имаме оферта. Не искам да забравяте, че изхоядщите трансфери, които са рекордни, са наистина нещо, което си заслужава уважението. Въпреки че поехме рисковете заради най-добрите ни играчи и отслабваме отбора. Причината за слабите резултати е нарушаването на баланса. Търсим идеалния такъв за този вид игра. Този вид романтична игра. Много хора не разбират този вид игра. Ние въвеждаме тези нововъведения в този вид футбол. Имаше мачове, в които бяхме успешни, а стадионът ни ръкопляскаше. Играта ни беше на моменти превъзходна“, продължи роденият в Добрич специалист.

„Не бях готов за протеста, който беше обявен три дни преди първия мач. Не съм бил готов за този протест. Той продължава. Той не е спрял. Това е много дълъг разговор и затова не искам да обяснявам, тъй като ще излезе пак, че се оправдавам. И аз греша, няма треньор, който не греши. Най-голямата грешка за мача с Лудогорец е моя. Може би надцених нашия отбор или подценил съперника. На полувремето станаха нещата, които станах. Трябваше да сменя Охене, тъй като всички дойдоха на главата ми и ми казаха, че Охене ще получи втори жълт картон, защото те нападнаха главния съдия. Вместо да жертвам принципите си, жертвах Охене. Аз го смених тогава. Нарушен баланс в нарушен баланс. Аз съм поел отговорността. Нея ще я чуете накрая. Никога не съм определял какви въпроси да ми задавате. Извинявам се още веднъж. Направих го два пъти“, продължи Костов.

„Дали сме си време със Сираков, не съм освободен от отбора. Не може така – става треньора и си заминава и после пак наново. Защитавам интересите на хора, които са свързани с мен. Имам щаб, футболисти. Съмнявам се, че има такива, които не ми вярват. Искам да говорим повече за играта ни, която е иронизирана. Фокусът е върху нея. Аз мисля, че фундаментът за печелене и постигане на добри резултати е играта. Цялото усилие е именно това. Според мен играта на нашия отбор завишава интереса към нашите играчи. Затова се осветиха в тези мачове. Игра като Кордоба, който е защитник и дава началото на позиционните ни атаки, извършва 110-115 технически действия. Ако бяхме на старите статистики, които бяха 60-70, как щеше да се приеме. Не търсете причината, където я няма. Тя е в баланса, как да го обясня по-добре“.

„Винаги съм имал разбирателство със Сираков. Той винаги ме е разбирал, тъй като е проницателен човек. Вижда по-далеко, тъй като е доста опитен и доста години управлява футболния отбор. Като говорих за протест, имам въпроси към вас. Вие се занимавате с журналистика. Нали трябва да отхвърляме агресията и протестите? Плакатът „Сираков – вън“ е цяла година срещу нас. Аз не го приемам това нещо. С ЦСКА така се развиха нещата, до 25-ата минута бяхме с по-добра статистика, по-добра игра ,с повече ситуации. Така се случи, това е футбол. Няма как да се оправдавам за нещо, което се е случило. Предният път си тръгнах без брифинг. Тогава беше друга ситуация, други хора управляваха, други интереси. Сега са други усещанията. Сега сме в етап, който може да надградим. Прословутите задължения към НАП почти ги погасихме. Това е успехът на Сираков, Боримиров, Йовов. Те създават идеални условия за успешна работа. Ние нямаме претенции. Каквото сме поискали, това са ни дали“, продължи Николай Костов.

„Не искам да ангажирам Сираков по празниците, тъй като е със семейството си на почивка. Анализираме ситуацията, за да направим истински разговори и нещата, които аз ще искам да не присъства само той, а всички заинтересовани ръководители в нашия клуб. Сега ще потренираме отбора с малкото футболисти. Трябва да изчакате за моята оставка“, подчерта той.

„Очаквах някои мачове да се провалим, така се и случи. Мен ме интересува само играта. Това преследваме – целият треньорски щаб. Аз искам тази игра, исках тя да бъде фундамент за успехите, а не да ритаме, бягаме и скачаме и играем футбол, който да е базиран само на резултатите. Наистина говорим за красиви изпълнения, които да привличат интереса на феновете. Да си тръгват след мачовете доволни. Като изпълнение, взаимодействие, а не само като резултат. И ние сме имали тежки мачове и победи с 1:0“.

„Дисбалансът е общ. Той е в следствие на доста травми, които се получиха в отбора. Те станаха в моменти, когато имахме нужда от тези футболисти. Имахме физически нарушен баланс. Чакаме новите попълнения да се адаптират към нашия футбол. Времето винаги е в полза на обиграването на един отбор“, заключи Николай Костов.

Related Posts

Георги Минчев може да играе в Арис от новия сезон

Българският нападател Георги Минчев може да се озове в Арис (Солун) от следващия сезон, след като направи перфектна пролет в АЕЛ (Лимасол) в кипърското първенство. Гръцкият тим търси подсилване в…

Рейнджърс изпрати оферта за Кордоба

Глазгоу Рейнджърс е все по-близо до защитника на Левски Хосе Кордоба. Според различни издания на Острова, ръководството на шотландския гранд вече е изпратило конкретна оферта към панамския национал след серия…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нещо което сте пропуснали

Рейнджърс изпрати оферта за Кордоба

 • май 18, 2024
 • 242 views
Рейнджърс изпрати оферта за Кордоба

Лудогорец и Берое са договорили трансфера на Вия

 • май 18, 2024
 • 128 views
Лудогорец и Берое са договорили трансфера на Вия

ЦСКА: Санкцията е платена, лиценза не е застрашен!

 • май 18, 2024
 • 93 views
ЦСКА: Санкцията е платена, лиценза не е застрашен!

УЕФА глоби и заплаши ЦСКА с изхвърляне от Европа

 • май 18, 2024
 • 90 views
УЕФА глоби и заплаши ЦСКА с изхвърляне от Европа

Късен гол разплака Хебър

 • май 17, 2024
 • 154 views
Късен гол разплака Хебър

Локомотив София и Ботев Враца разделиха точките в „Надежда“

 • май 17, 2024
 • 11 views
Локомотив София и Ботев Враца разделиха точките в „Надежда“