Агентът на Пламен Андреев: Г-н Генчев е последният, който заслужава критика!

Представителят на Пламен Андреев Виктор Кирков говори пред Дарик Радио и Dsport. Преди няколко дни негов пост в социалните мрежи предизвика доста коментари. Той уточни своето мнение за развитието на младия вратар в Левски:

„Пуснах тази публикация, която е по-скоро констатация на факти, но тя беше погрешно интерпретирана от някои медии, както им е удобно, за да бъде създаден скандал и интрига. Истината е, че никога не съм критикувал треньора на Левски. Г-н Генчев е последният, който заслужава критика в случая. Той е треньор, който търси резултати. Нормално е да търси опитен вратар, който да допуска по-малко грешки от младите вратари. Тук опира до политиката на Левски като клуб, а и политиката на българските клубове като цяло. Те трябва да имат ясна политика за развитието на младите футболисти. Станимир Стоилов беше английски тип мениджър и имаше пълната спортно-техническа власт. Той си позволи да налага едно 17-годишно момче. Пламен бе налаган три сезона, а сега видимо му предстои да седне на скамейката. В момента пазарната му цена в Transfertmarkt е най-високата в целия отбор. Тя е 2 милиона евро, но разбира се, че не е реалната. Трудно някой би купил толкова млад вратар за такива пари, при това от България. Но тя е показателна за качествата на Пламен Андреев, защото тя не се прави от някакви специалисти, а от алгоритъм и смятам, че е изключително обективна“, сподели представителят на Пламен Андреев.

„Той е свикнал с информационните суматохи, защото си спомняте какво преживя през миналата година. Той направи една грешка на мача с ЦСКА, който беше на 7-ми юни, ако не греша. Тогава единственият точен удар на Левски бе в 87-ата минута. Тоест Левски не можеше да спечели този мач. Той допусна грешка за втория гол, когато се опита да подаде една тупкаща топка, но е нормално на неговата възраст да не знае, че може и да не го направи добре и подаде на съперник, който вкара за 2:0. Тогава той отнесе много критика и му се създаде едно напрежение. Грешките се повториха в следващия мач с ЦСКА и това рефлектира и върху представянето му в мача на младежкия национален отбор. Тези неща се отразиха на неговата психика. Виждам го, а съм му го казвал и на него, че с всеки такъв момент, когато е под напрежение, той надгражда и се развива. В момента е на почивка с приятелката си и едва ли това го вълнува в момента. Почувствах като собствен дълг да пусна тази констатация. Тя не е насочена към някого конкретно, а въпрос за развитието на българските футболисти. Това не касае само Пламен. Виждате, че в последните мачове на Левски в игра се пускаше Билал Бари, който беше ясно, че няма да остане, вместо да влиза един от най-талантливите юноши Преслав Бачев. Виждате какво е положението на Слави Шопов в ЦСКА. За съжаление младите футболисти в България са изключително ощетени“, продължи футболният агент Виктор Кирков.

„Пак бих пуснал този пост, но щях да обясня по-детайлно, какво имам предвид. Аз пуснах констатация и смятам, че щеше да бъде предадена, като такава, а не като обвинения, които не съществуват. Стремих се да е кратко, за да не затормозявам читателите в социалните мрежи. Бих го пуснал пак, защото виждам, че Пламен ще бъде резервен вратар от есента, ако се вземе нов вратар. Става дума за вратар на 29-30 години от чужбина, който ще е доста по-високо възнаграждение и с идеята младите вратари на Левски, които са изключително талантливи, да се учат от него. То е ясно, че Пламен Андреев ще е резерва, но това е ключовата година от неговото развитие, защото вратарите обикновено правят своите трансфери на около 21 години. Пламен е налаган от по-малък и още това лято може да бъде трансфериран, но ако една година не играе, цената му от 2 милиона в Transfertmarkt, ще падне на 500 000 евро, а реалната ще му бъде около 200 000 евро“, завърши по темата представителят на Пламен Андреев.

Related Posts

Ивелин Попов: Сираков ми каза, че съм приключил за футбола, пратих му специален SMS!

Ивелин Попов, трикратният футболист №1 на България, за първи път направи изповед за цялата си кариера пред подкаста „Код Спорт“. Нападателят говори за всички успехи и проблеми в кариерата си. За…

Брадли де Нойер отказва да си тръгне без пари от ЦСКА

Защитникът на ЦСКА – Брадли де Нойер, е на челно място в списъка за гонене на „червените“ шефове. Това обаче очевидно няма да стане никак лесно, защото нидерландецът отказва да…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нещо което сте пропуснали

Брадли де Нойер отказва да си тръгне без пари от ЦСКА

 • юни 13, 2024
 • 342 views
Брадли де Нойер отказва да си тръгне без пари от ЦСКА

ЦСКА продължава с промените в управлението

 • юни 13, 2024
 • 34 views
ЦСКА продължава с промените в управлението

„Левски на левскарите“ поиска свикване на извънредно Общо събрание на акционерите

 • юни 13, 2024
 • 79 views
„Левски на левскарите“ поиска свикване на извънредно Общо събрание на акционерите

Левски тренира за първи път при Станислав Генчев

 • юни 12, 2024
 • 120 views
Левски тренира за първи път при Станислав Генчев

Станислав Генчев: Левски може да се бори за титла и за купа!

 • юни 12, 2024
 • 231 views
Станислав Генчев: Левски може да се бори за титла и за купа!

Черно Море обяви контрола с Левски

 • юни 12, 2024
 • 503 views
Черно Море обяви контрола с Левски