Валентин Илиев:Надявам се, че ще изиграем повече от 2 мача в Европа

Наставникът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев коментира очакванията си за новия сезон след първата тренировка от лятната подготовка. Ето какво каза той:

В първия ден не сме в пълен състав, като до ден-два ще сме в пълен състав. Имаме два лагера, но те ще бъдат официално обявени в най-скоро време, конкретно ще бъдете запознати с контролите и лагерите. Едва ли ще има голямо движение относно входящи трансфери. Ако има такива, те биха били изходящи, най-вече към млади футболисти, към които в последните дни има интерес. Има не само запитвания, а и официални оферти към тях.

В момента като нови попълнения освен Божев и Бузон, не мисля, че има нещо конкретно за други. Моето желание е да имаме силен отбор, да се представим както в предстоящия шампионат, така и в Европа. Ще разчитаме изключително много и на младите футболисти в нашия клуб, защото са с огромен потенциал.

Към Педриньо има интерес. В близките дни ще има по-голяма конкретика. Мога да ви кажа само, че има интерес към него и към други футболисти. Със сигурност няма да е лесно, но при нас никога не е било лесно. И преди това не беше един от най-лесните периоди, но казах на момчетата, че с много работа и вяра нещата са възможни. Имаме добра и стабилна група, ще е неприятно, ако ни напуснат основни футболисти, но тези, които останат са длъжни да се справят по най-добрия начин.

Това, дали нещата ще бъдат възможни, до голяма степен зависи от нас. Да, изключително много млади футболисти. На пръв поглед нещата изглеждат по-трудно, отколкото с опитни, но мисля, че имаме една добра група и добра сплав от опитни и млади футболисти. Силно се надявам и Жека, Евгений Сердюк да намери себе си, пълноценната си форма и да ни даде това, което ни липсва – типичен централен нападател.

Честно казано, вече доста време работя в този клуб, никога не са ми поставяни цели, дори и сега. Аз съм свикнал и винаги съм го правил – да поставям пред себе си цели, независимо дали са изпълними, или не, и да опитвам да ги изпълнявам. Осъзнавам реалността, никой от нас не лети в облаците и не се самозаблуждава. Силно ми се иска да не сме отборът, който да изиграе 2 мача в Европа и да отпадне. Надявам се, че ще изиграем повече от 2 мача. Всичко е Божа работа, ако е писано да изиграем повече от 2 мача, аз ще съм изключително щастлив. Имаме потенциал да го направим, естествено, няма гаранции в нищо, но най-малкото, което сме длъжни да направим като отбор и клуб, е да се опитаме. Когато ти се дава такава възможност, трябва да се опиташ да извлечеш максимума от нея. Това сме длъжни да направим за клуба и за себе си. Колкото до новия сезон в efbet Лига – със сигурност няма да отстъпим от това, което сме правили в последния такъв, а именно във всеки двубой да излизаме и да се стремим да постигаме добър резултат.

Със сигурност, дори момчетата, които от ден първи тренират с нас, не са само те, но има и такива от втория отбор, които имат потенциал да играят в първия отбор. Ще са полезни в един етап, убеден съм в това нещо, защото познавам тях и качествата им. Аз не се самозаблуждавам за всеки един от тях. За да бъде фактор в efbet Лига на един повече, на друг по-малко ще им трябва определено време. Хубавото е, че ние като клуб, най-вече в лицето на нашето ръководство, даваме време на такива момчета да се развиват и проявяваме необходимото търпение към тях.

 • Related Posts

  ЦСКА 1948 нанесе нов удар по ЦСКА

  ЦСКА 1948 нанесе нов удар по ЦСКА, отмъквайки пореден талант от клуба от Борисовата градина. Финансовият благодетел на тима от Бистрица Цветомир Найденов съобщи, че за тима му вече ще…

  Михаил Александров: Защо да е неприятен жребият?

  Новият технически директор на ЦСКА – Михаил Александров, коментира жребия за новия сезон в efbet Лига: „Защо да е неприятен жребият? Дали ще се срещнем с Лудогорец в първия, или…

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  Нещо което сте пропуснали

  Ботев Пловдив привлече датски вратар

  • юни 18, 2024
  • 115 views
  Ботев Пловдив привлече датски вратар

  Ботев Пловдив срещу син „кошмар“ на старта в Лига Европа

  • юни 18, 2024
  • 95 views
  Ботев Пловдив срещу син „кошмар“ на старта в Лига Европа

  Лудогорец стартира срещу Динамо Батуми в Шампионска Лига

  • юни 18, 2024
  • 202 views
  Лудогорец стартира срещу Динамо Батуми в Шампионска Лига

  ЦСКА пусна абонаментни карти за сезон 24/25

  • юни 18, 2024
  • 36 views
  ЦСКА пусна абонаментни карти за сезон 24/25

  Левски взима хърватски защитник

  • юни 18, 2024
  • 1090 views
  Левски взима хърватски защитник

  Левски не се е отказал от Серкан Юсейн

  • юни 18, 2024
  • 444 views
  Левски не се е отказал от Серкан Юсейн